ÖSYS 2018 ile Alakalı Tüm Detaylı Bilgiler Burada

ÖSYS 2018 ile Alakalı Tüm Detaylı Bilgiler Burada



2018 ÖSYS Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2018 ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

ÖSYM, ÖSYS-2018 Sınav Başvuru Formunu Yayımladı mı? 2018 TYT başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. Açıklanan takvime göre üniversite adaylarının gireceği sınavlara başvurular şu şekilde;

• Haziran’daki TYT Sınavı'na Mart 2018 tarihleri arasında, başvuru yapılacak.
• Nisan 2018'de yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (YDS 2018) İlkbahar Dönemi’ne Şubat 2018'de,
• Mayıs'taki Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES 2018) İlkbahar Dönemi’ne Mart 2018 tarihleri arasında başvurulacak.
• Temmuz 2018'de yapılacak Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS 2018) başvuruları ise Mayıs - Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.


Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)” Nedir?

• TYT’den en az 150 puan alanlar Meslek Yüksekokullarına yerleştirilmek üzere müracaat edebilmektedir.
• TYT’den 180 ve daha yüksek puan alanlar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına girebilmektedir.


Kimler başvurabilir?

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2018-ÖSYS'ye başvurabilirler:

• 2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler
• Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
• Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar
• Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar
• TYT’ye girmek isteyen adaylar da 2018-ÖSYS başvurularını kılavuzda belirtildiği şekilde yapmak zorundadırlar.


ÖSYS ’ye başvuru işlemi nasıl yapılacak?

2018-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların yapacakları işlemler aşağıda sıralanmaktadır:

a) 2018-ÖSYS Kılavuzuna Erişim: 2018-ÖSYS.’ye başvurmak isteyen adaylar, 2018-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM.’nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinden erişebilirler veya başvuru merkezlerine örnek olarak gönderilen basılı kılavuzu inceleyebilirler.Kılavuzu İndirmek için Buraya Tıklayınız


b) Başvuruların Nasıl Yapılacak?

• Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. Okulun bağlı olduğu başvuru merkezi çalışır durumda değilse okul müdürü adayları belirli bir başvuru merkezine yönlendirecektir.

Mezun adaylar istediği başvuru merkezine başvurusunu yapabilir mi?

• 2016-ÖSYS ve 2017-ÖSYS.’nin her ikisine de başvurmamış olanlar ile 2016-ÖSYS veya 2017-ÖSYS başvurularından en az birini bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmamış olan adaylar,

• 2016-ÖSYS veya 2017-ÖSYS.’ye başvurmuş olanlardan son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar, başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilirler.

İnternet üzerinden veya istediği başvuru merkezinden kimler başvurabilir?

• Mezun durumdaki adaylardan 2016-ÖSYS veya 2017-ÖSYS.’ye bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar, başvurularını; bireysel olarak İnternet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilirler.

c) Başvuru Ücretinin Yatırılması:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sistemi başvurularında adayların mağdur olmaması için bu sene yeniliğe gitti. Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle, adaylar artık önce başvurularını yapacak ardından sınav ücretini yatıracak. Sınav ücreti ödeme için son gün Mart 2018 olarak belirlendi.
ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış̧ olacağından işleme alınmayacak.Adayların, mağdur olmamaları için başvuru işlemlerini tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.



d) Son sınıfta bulunan adaylar başvuru formunu nasıl onaylatacaklar?

Son sınıftaki (son sınıfta okuyan) adaylar Aday Başvuru Formundaki öğrenim bilgilerini kendi okul müdürlüklerine onaylatacaklardır.Aday Başvuru Formu İndirmek için Buraya Tıklayınız

Başvuru işlemi sonrası verilen “internet şifresi” ne işe yarar?

Başvuru işlemi sonrası adaylara geçici şifre verilmektedir. Şifre geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir.

Bu nedenle şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM.’nin (https://ais.osym.gov.tr) ve (https://sonuc.osym.gov.tr) adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler.


*** ÖSYM Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi 2018 Belli Oldu.İlgili sayfaya ulaşmak için buraya tıklayınız

Değerli Üniversite adayları;

Elinizden gelen çalışmayı yaptınız. Hayallerinize kavuşmak için ilk adım olan TYT’ye az bir zaman kaldı. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirin. Tüm eksiklerinizi bu süreçte tamamlamaya gayret edin.Her soru sizin için büyük fırsatları yakalamanızı sağlayacak. Başvuru için genel bilgileri yukarıda özetledim. Ancak tüm bilgileri daha detaylı olarak başvuru kılavuzundan inceleyebilirsiniz. Ayrıca ÖSYM tarafından hazırlanan Aday el rehberi kitapçığından;

2018 ÖSYS Başvurulara İlişkin Adayları Bilgilendirme Kılavuzu için Tıklayınız

Mutlaka incelemenizi öneririm.
Başarılar…

ÖSYS